Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић на граничном прелазу Прешево, ускоро јединствена заједничка контрола "One stop shop"

rssBookmark and Share

Прешево 03.09.2018. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је са председником Владе Републике Македоније Зораном Заевом гранични прелаз Прешево – Табановце, где су разговарали о имплементацији пројекта за интегрисано гранично управљање One stop shop.

Вучић на граничном прелазу Прешево, ускоро јединствена заједничка контрола "One stop shop"

Председник Вучић је, говорећи о пројекту One stop shop, рекао да је веома значајан за обе земље, за привреду и за туристе, и да је суштина да људи на једном месту могу да обаве све прегледе, од царинских до ветеринарских, а да се задржавају двоструко краће.

"Сматрам да ће то подстаћи људе да користе овај прелаз", изјавио је председник Вучић и додао да би тако постали конкурентнији, све више теретног саобраћаја користило би наше путеве, а не би прелазили преко земаља ЕУ.

Он је напоменуо да постоји жеља да се интегрисан прелаз успостави и са другим земљама, да је постојала жеља да се то учини са Црном Гором код Бијелог Поља, али да се није нигде тако далеко отишло као са Македонијом.

"Биће још лепше овде, када се приближе наше две заставе на интегрисаном прелазу", поручио је председник Вучић и најавио да ће учинити све да наше две земље конкретним садржајем испуне односе у будућности, како би трговинска размена била унапређена и како би све обављали у најбољој намери и обостраном интересу.

Председник Владе Македоније Зоран Заев рекао је да је задовољан што, заједно са председником Србије Александром Вучићем, може да најави важан пројекат, који означава интегрисано гранично управљање.

Он је додао, да ће убрзо бити потписан Протокол о реализацији пројекта, на заједничкој седници две владе, која би требало ускоро и да се одржи.

Коментара: 0


#   Прешево   Александар Вучић   царина   Гранични прелаз   Зоран Заев   One stop shop
@avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима