Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Сокобања добија нови пут и укључење на ауто-пут

rssBookmark and Share

Сокобања 28.04.2023. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић најавио је у Сокобањи да ће врло брзо бити направљено искључење са ауто-пута код Рутевца како би се скратио пут до Сокобање за пола сата, извештава Танјуг, преноси РТС.

Фото: Јужна Србија Инфо Н.Д.
Фото: Јужна Србија Инфо Н.Д.

"Урадићемо оно што је важно, а то је, нека Коридори Србије преузму, да одмах почнемо да радимо искључење на ауто-путу код Рутевца и да скратимо за пола сата пут до Сокобање. За то имамо и пројекат, коштаће много, око 12 милиона евра, а вероватно и више. Веома брзо ћете за месец, два или три, видети машине које ће да раде", рекао је Вучић обраћајући се грађанима.

Навео је да ће бити скраћен пут до Сокобања за десетак километара, тако да више неће морати да се са ауто-пута пролази кроз Алексинац, као и да ће то бити и најкраћи пут до Књажевца и Старе планине, што ће допринети њеном туристичком развоју.

Захвалио је грађанима Сокобање за све што су урадили да то место буде на другом месту по броју долазака и ноћења туриста, после Београда.

"На нама је да помогнемо више и додатно уложимо новац, бар у овај дечији део око Специјалне болнице. Такође, још не знам када, али мораћемо да урадимо обилазницу која је прескупа и са много објеката, око 28 или 29 милиона евра, за 6,5 километара", навео је Вучић.

Казао је да сада камиони кроз Сокобању довозе угаљ из Ресавице, што уништава пут.

"Зато ћемо брзо централни део државног пута да реконструшемо, али и  обилазницу ћемо морати да урадимо. Такође, воду ћемо решити одмах или кроз  пројекат Чиста Србија, што ће бити око 15 милиона евра, или кроз  Канцеларију за јавна улагања", навео је Вучић.

Само пола од овога да урадимо то ће бити више улагања у Сокобању него што је било у претходним деценијама.

"Пре краја године ћемо посебно повећати примања мецинским сетрама и лекарима, и пре општег повећања за све, њима иде додатно или ванредно поећање", навео је Вучић обраћајући се здравственим радницима Сокобање.

Такође, поручио је рударима Ресавице да су многи министри раније и представници светских организација тражили да се укине Ресавица и да се рударима узме посао.

"Томе сам се супротстављао јер сам знао ће угаљ бити потребан Србији. Рекао сам полако, радићемо на ОИЕ и повећавати ниво ОИЕ, али немојте себи да сечемо ногу и да немао струју током зиме", рекао је Вучић и додао да није дозволио да рудари остану без посла.

Изразио је очекивање да ће ускоро бити решено и питање подземне  експлоатације у Ресавици.

Говорећи о истоку Србије, Вучић је рекао да је веома важно да се нађе неки велики инвеститор за Зајечар, јер у том граду смањује број становника. Нагласио је да без обзира на све политичке притиске морамо као земља да се концентришемо и радимо на даљем расту БДП и новим фабрикама и инвестицијама. Вучић је рекао да ће када буде изграђена брза пруга од Беогада до Ниша то пуно значити за подизање и Сокобање.


#   Сокобања   Александар Вучић   ауто-пут
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима