Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Sokobanja dobija novi put i uključenje na auto-put

rssBookmark and Share

Sokobanja 28.04.2023. Tanjug, RTS, Južna Srbija Info

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je u Sokobanji da će vrlo brzo biti napravljeno isključenje sa auto-puta kod Rutevca kako bi se skratio put do Sokobanje za pola sata, izveštava Tanjug, prenosi RTS.

Foto: Južna Srbija Info N.D.
Foto: Južna Srbija Info N.D.

"Uradićemo ono što je važno, a to je, neka Koridori Srbije preuzmu, da odmah počnemo da radimo isključenje na auto-putu kod Rutevca i da skratimo za pola sata put do Sokobanje. Za to imamo i projekat, koštaće mnogo, oko 12 miliona evra, a verovatno i više. Veoma brzo ćete za mesec, dva ili tri, videti mašine koje će da rade", rekao je Vučić obraćajući se građanima.

Naveo je da će biti skraćen put do Sokobanja za desetak kilometara, tako da više neće morati da se sa auto-puta prolazi kroz Aleksinac, kao i da će to biti i najkraći put do Knjaževca i Stare planine, što će doprineti njenom turističkom razvoju.

Zahvalio je građanima Sokobanje za sve što su uradili da to mesto bude na drugom mestu po broju dolazaka i noćenja turista, posle Beograda.

"Na nama je da pomognemo više i dodatno uložimo novac, bar u ovaj dečiji deo oko Specijalne bolnice. Takođe, još ne znam kada, ali moraćemo da uradimo obilaznicu koja je preskupa i sa mnogo objekata, oko 28 ili 29 miliona evra, za 6,5 kilometara", naveo je Vučić.

Kazao je da sada kamioni kroz Sokobanju dovoze ugalj iz Resavice, što uništava put.

"Zato ćemo brzo centralni deo državnog puta da rekonstrušemo, ali i  obilaznicu ćemo morati da uradimo. Takođe, vodu ćemo rešiti odmah ili kroz  projekat Čista Srbija, što će biti oko 15 miliona evra, ili kroz  Kancelariju za javna ulaganja", naveo je Vučić.

Samo pola od ovoga da uradimo to će biti više ulaganja u Sokobanju nego što je bilo u prethodnim decenijama.

"Pre kraja godine ćemo posebno povećati primanja mecinskim setrama i lekarima, i pre opšteg povećanja za sve, njima ide dodatno ili vanredno poećanje", naveo je Vučić obraćajući se zdravstvenim radnicima Sokobanje.

Takođe, poručio je rudarima Resavice da su mnogi ministri ranije i predstavnici svetskih organizacija tražili da se ukine Resavica i da se rudarima uzme posao.

"Tome sam se suprotstavljao jer sam znao će ugalj biti potreban Srbiji. Rekao sam polako, radićemo na OIE i povećavati nivo OIE, ali nemojte sebi da sečemo nogu i da nemao struju tokom zime", rekao je Vučić i dodao da nije dozvolio da rudari ostanu bez posla.

Izrazio je očekivanje da će uskoro biti rešeno i pitanje podzemne  eksploatacije u Resavici.

Govoreći o istoku Srbije, Vučić je rekao da je veoma važno da se nađe neki veliki investitor za Zaječar, jer u tom gradu smanjuje broj stanovnika. Naglasio je da bez obzira na sve političke pritiske moramo kao zemlja da se koncentrišemo i radimo na daljem rastu BDP i novim fabrikama i investicijama. Vučić je rekao da će kada bude izgrađena brza pruga od Beogada do Niša to puno značiti za podizanje i Sokobanje.


#   Sokobanja   Aleksandar Vučić   auto-put
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima