Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због магле авиони слећу у Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2011.

Због густе магле и слабе видљивости шест авиона слетело је на нишки аеродром "Константин Велики" уместо на београдски "Никола Тесла". Исто толико летова је у току дана отказано

Због магле авиони слећу у Ниш

Танјугу је у београдском аеродрому речено да су авиони из Скопља, Париза, Амстердама, Брисела, Франкфурта, Лондона и Беча преусмерени на нишки аеродом, а авион компаније "Флај ники" за Темишвар.

Како је објашњено, аеродром није затворен, али могућност да слете и полете имају само они авиони који су технички опремљени да лете у нултој видљивости, као и они чија је посада оспособљена за слетање у таквим временским условима.

Према подацима аеродрома, видљивост је тренутно 50 метара.

Шеф смене нишког аеродрома "Константин Велики" Саша Димитријевић рекао је да је од шест авиона, колико је укупно преусмерено са београдског аеродрома, први у Ниш слетео у 18.30 сати.

У току вечери очекује се да још три авиона слете у Ниш, додао је Димитријевић.

Магла вечерас отежава и друмски саобраћај на целој територији Србије, упозорио је Ауто-мото савез Србије (АМСС) и позвао возаче да возе спорије и држе веће растојање између возила.

Агенцији Бета је у АМСС речено да је најгушћа магла дуж река - Велике и Јужне Мораве и Дрине, по котлинама, као и у Срему и Банату.

На свим прилазима Београду, зрењанинском, панчевачком и обреновачком путу, видљивост је свега 30 метара, упозорио је АМСС и позвао возаче да без преке потребе не полазе на пут.

АМСС упозорава и да су коловози мокри те би на појединим путевима могло бити и поледице јер је температура испод нуле.

Зато се со већ превентивно посипа по мостовима и већим узвишењима како би се спречило стварање поледице.

Возачи су упозорени да посебно обрате пажњу на надвожњацима и преко планинских превоја.



#   Ниш   саобраћај   Цар Константин Велики   аеродром   Саша Димитријевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима