Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog magle avioni sleću u Niš

rssBookmark and Share

Niš 18.11.2011.

Zbog guste magle i slabe vidljivosti šest aviona sletelo je na niški aerodrom "Konstantin Veliki" umesto na beogradski "Nikola Tesla". Isto toliko letova je u toku dana otkazano

Zbog magle avioni sleću u Niš

Tanjugu je u beogradskom aerodromu rečeno da su avioni iz Skoplja, Pariza, Amsterdama, Brisela, Frankfurta, Londona i Beča preusmereni na niški aerodom, a avion kompanije "Flaj niki" za Temišvar.

Kako je objašnjeno, aerodrom nije zatvoren, ali mogućnost da slete i polete imaju samo oni avioni koji su tehnički opremljeni da lete u nultoj vidljivosti, kao i oni čija je posada osposobljena za sletanje u takvim vremenskim uslovima.

Prema podacima aerodroma, vidljivost je trenutno 50 metara.

Šef smene niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Saša Dimitrijević rekao je da je od šest aviona, koliko je ukupno preusmereno sa beogradskog aerodroma, prvi u Niš sleteo u 18.30 sati.

U toku večeri očekuje se da još tri aviona slete u Niš, dodao je Dimitrijević.

Magla večeras otežava i drumski saobraćaj na celoj teritoriji Srbije, upozorio je Auto-moto savez Srbije (AMSS) i pozvao vozače da voze sporije i drže veće rastojanje između vozila.

Agenciji Beta je u AMSS rečeno da je najgušća magla duž reka - Velike i Južne Morave i Drine, po kotlinama, kao i u Sremu i Banatu.

Na svim prilazima Beogradu, zrenjaninskom, pančevačkom i obrenovačkom putu, vidljivost je svega 30 metara, upozorio je AMSS i pozvao vozače da bez preke potrebe ne polaze na put.

AMSS upozorava i da su kolovozi mokri te bi na pojedinim putevima moglo biti i poledice jer je temperatura ispod nule.

Zato se so već preventivno posipa po mostovima i većim uzvišenjima kako bi se sprečilo stvaranje poledice.

Vozači su upozoreni da posebno obrate pažnju na nadvožnjacima i preko planinskih prevoja.



#   Niš   saobraćaj   Car Konstantin Veliki   aerodrom   Saša Dimitrijević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima