Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Победа адвоката: Отказана седница Одбора о три "проблематична" закона која се тичу спорова грађана са банкама

Bookmark and Share

04.07.2021. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Седница Одбора за уставна питања и законодавство на којој је требало да буду усвојена аутентична тумачења три закона која се тичу спорова грађана са банкама, неће бити одржана, сазнаје агенција "Танјуг" у Скупштини Србије

Победа адвоката: Отказана седница Одбора о три "проблематична" закона која се тичу спорова грађана са банкама

Седница је требало да буде одржана у понедељак, а део јавности је у међувремену аутентична тумачења оценио као спорна.

Реч је о законима о облигационим односима, о заштити потрошача и о заштити корисника финансијских услуга.

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић објавио је синоћ на Фејсбуку да је замолио колеге посланике да повуку из скупштинске процедуре захтеве за аутентичним тумацењем тих закона.

"Разговарао сам са председником Александром Вучићем и он се сложио да овим путем замолим колеге народне посланике, који су поднели захтеве за аутентичним тумачењем чланова Закона о заштити потрошача, Закона о облигационим односима и Закона о заштити корисника финансијских услуга, да те захтеве повуку из процедуре", навео је Ђукановић.

Истиче да су као одговорни људи дужни најпре да мисле о интересима грађана, јер они су, истиче Ђукановић, најбитнији.

Најаву доношења Аутентичног тумачења Скупштине Србије, Удружење банака оценило је као стављање тачке на вишегодишње спорење око оправданости банкарских накнада, а које је, према њиховој оцени, постало озбиљна претња стабилности финансијског система, постигнутом нивоу макроекономског развоја, а самим тим и стандарду и интересима свих грађана Србије.  

Управни одбор Адвокатске коморе Србије одлучио је да у понедељак, 5. јула, буде организована једнодневна обустава рада адвоката на целој територији Србије због предлога Одбора Скупштине Србије за уставна питања и законодавство да се донесу три аутентична тумачења.


#   банке   Владимир Ђукановић   Центар за заштиту потрошача   адвокати   адвокатска комора   Скупштина Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима