Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дадо Топић у уторак наступа на лесковачком Међународном фестивалу СТРИНГС

rssBookmark and Share

Лесковац 24.07.2023. Јужна Србија Инфо

У уторак 25.јула у Народном позоришту у оквиру 11. по реду лесковачког Међународни фестивал и летња академија музике – СТРИНГС., коцерт ће одржати Дадо Топић, познати југословенски и хрватски музичар.

Дадо Топић у уторак наступа на лесковачком Међународном фестивалу СТРИНГС

Карте се могу купити на благајни Лесковачког културног центра, по цени од 1.500 динара.

Дадо Топић у својој каријери био је члан Динамита, Тајма и Корни групе. Своју музичку каријеру започео је као средњошколац групе Ђавољи еликсири где је свирао бас и певао, након чега се прикључио групи Динамитима. Убрзо након тога изградио је сјајну репутацију соул и блуз музике. Некада је наступао и у београдским клубовима. 

Концертом џез пијанисте Матије Дедића у лесковачком Народном позоришту у суботу је и званично отворен 11. по реду Међународни фестивал и летња академија музике – СТРИНГС

STRINGS међународни фестивал и летња академија музике, основан 2013. године по идеји уредника музичког програма Саше Стевановића је, по оценама сручне комисије Министарства културе и информисања и реакцијама учесника и публике, једна од најзначајнијих музичких манифестација у овом делу Србије која у летњим месецима позиционира Лесковац као омладимски музички центар региона. Велики број музичких дешавања у току његовог трајања – концерата, изложби, предавања, разговора, разних едукативних радионица и сл. са учешћем најзначајних педагога и извођача Србије, региона и света омогућава подизање уметничког знања сваког појединца. Посебан акценат се ставља на уметнички развој публике која заслужује концерте врхунских извођача. У оквиру фестивала ради и летња академија музике коју сваке године похађа око 80 полазника из Србије и региона са одржаних више од 600 часова. Летњу академију музике воде најзначајнији музички педагози Србије уз учешће гостујућих професора из иностранства. Препуне сале на концертним дешавањима обавезују нас да сваке године подижемо квалитет фестивала на радост задовољне публике. STRINGS међународни фестивал и летња академија музике окупља музичке уметнике из целог света и једина је манифестација Лесковачког културног центра која је међународног карактера у правом смислу те речи.


#   Лесковац   Дадо Топић   Фестивак Стрингс
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима