Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dado Topić u utorak nastupa na leskovačkom Međunarodnom festivalu STRINGS

rssBookmark and Share

Leskovac 24.07.2023. Južna Srbija Info

U utorak 25.jula u Narodnom pozorištu u okviru 11. po redu leskovačkog Međunarodni festival i letnja akademija muzike – STRINGS., kocert će održati Dado Topić, poznati jugoslovenski i hrvatski muzičar.

Dado Topić u utorak nastupa na leskovačkom Međunarodnom festivalu STRINGS

Karte se mogu kupiti na blagajni Leskovačkog kulturnog centra, po ceni od 1.500 dinara.

Dado Topić u svojoj karijeri bio je član Dinamita, Tajma i Korni grupe. Svoju muzičku karijeru započeo je kao srednjoškolac grupe Đavolji eliksiri gde je svirao bas i pevao, nakon čega se priključio grupi Dinamitima. Ubrzo nakon toga izgradio je sjajnu reputaciju soul i bluz muzike. Nekada je nastupao i u beogradskim klubovima. 

Koncertom džez pijaniste Matije Dedića u leskovačkom Narodnom pozorištu u subotu je i zvanično otvoren 11. po redu Međunarodni festival i letnja akademija muzike – STRINGS

STRINGS međunarodni festival i letnja akademija muzike, osnovan 2013. godine po ideji urednika muzičkog programa Saše Stevanovića je, po ocenama sručne komisije Ministarstva kulture i informisanja i reakcijama učesnika i publike, jedna od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom delu Srbije koja u letnjim mesecima pozicionira Leskovac kao omladimski muzički centar regiona. Veliki broj muzičkih dešavanja u toku njegovog trajanja – koncerata, izložbi, predavanja, razgovora, raznih edukativnih radionica i sl. sa učešćem najznačajnih pedagoga i izvođača Srbije, regiona i sveta omogućava podizanje umetničkog znanja svakog pojedinca. Poseban akcenat se stavlja na umetnički razvoj publike koja zaslužuje koncerte vrhunskih izvođača. U okviru festivala radi i letnja akademija muzike koju svake godine pohađa oko 80 polaznika iz Srbije i regiona sa održanih više od 600 časova. Letnju akademiju muzike vode najznačajniji muzički pedagozi Srbije uz učešće gostujućih profesora iz inostranstva. Prepune sale na koncertnim dešavanjima obavezuju nas da svake godine podižemo kvalitet festivala na radost zadovoljne publike. STRINGS međunarodni festival i letnja akademija muzike okuplja muzičke umetnike iz celog sveta i jedina je manifestacija Leskovačkog kulturnog centra koja je međunarodnog karaktera u pravom smislu te reči.


#   Leskovac   Dado Topić   Festivak Strings
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima