Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Десети фестивал хип хоп културе „Дођи на Амфи“

rssBookmark and Share

Ниш 05.09.2021. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Клуб за оснаживање младих 018 по десети пут организује фестивал хип хоп културе „Дођи на Амфи“ 8. и 9. септембра на Летњој позорници у тврђави.

Десети фестивал хип хоп културе „Дођи на Амфи“

Дођи на Амфи је настао из идеје да омогући младим, талентованим људима да наступају, да млади могу да се такмиче у различитим дисциплинама и покажу свој таленат, да промовише хип хоп културу, да Ниш добије другачије културне садржаје који су притом свима доступни и бесплатни, и да промовише позитивне друштвене вредности.

„Програм овогодишњег фестивала ће обухватити граффити схоwцасе, наступе младих неафирмисаних изводјача, плесне наступе, такмичење у две плесне категорије и главни музички програм. Фестивал ће поред домаћих изводјача и уметника угостити и бројне младе уметнике из региона и иностранства који ће представљати различите елементе хип-хоп културе“, најавили су организатори.

У оквиру главног музичког програма наступаће следећа имена хип-хоп сцене: ДЈ Ницк Саилор, Паника, Нумеро, Герум, Диззy, МЦН, БЦРЕW, Фоx, Сурреал, Мали Мире, ДЈ Цут Тхем (ЦЗЕ), Маниак (ЦЗЕ), Зверина (СВК), Смоке Мардељано, Кенди, Грзи, Папи Јааз, Игла, Елијах, Дзу, ДЈ Басиц и Динг Донг.

Ове године ће Амфи имати две категорије у оквиру плесног такмичења. Такмичења, “2 вс 2 – Алл стyлес баттле” и “1 вс 1 – Хип-хоп баттле одржаче се 9. септембра. Такмичари који освоје прво место у ове две категорије добиће новчану награду у износу од 15.000,00 динара.

„Фестивал ће бити одржан уз поштовање свих превентивних мера Републике Србије што је један од разлога за премештање фестивала са амфитеатра на Нишави на Летњу позорницу у тврђави. Ковид редари ће на улазу проверавати телесну темпаратуру посетилаца и доказе о комплетној имунизацији неком од одобрених вакцина, негативни ПЦР тест, брзи антигенски тест, као и доказ о прележаном вирусу. Како би се контролисао број посетилаца фестивала бесплатне карте ће бити доступне за све заинтересоване. Подсећамо вас да је број карата ограничен како би се обезбедило довољно простора за физичку дистанцу на самом фестивалу“, напомињу у Клубу за оснаживање младих 018.

Бесплатне карте ће бити доступне на следећим локацијама у назначеном временском периоду:

6.9. на Летњој позорници од 17 до 22 сата
7.9. на Летњој позорници од 17 до 22 сата

Бесплатне карте ће бити дистрибуиране и током промотивних акција волонтера фестивала Додји на Амфи у наредном периоду, а одређена количина ће бити доступна и на самом улазу на фестивал 8. и 9. септембра.

Фестивал хип хоп културе  „Дођи на Амфи – Вол.10“ је подржан од стране Међународног Вишеградског Фонда, Аустријског културног форума Београд у оквиру Аустријске амбасаде у Београду,  Министарство културе и информисања Републике Србије, а покровитељ фестивала је Град Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   забава   амфитеатар   електронска музика   Дођи на амфи
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима