Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал фантастике, “Врачеви и мачеви”

rssBookmark and Share

Ниш 13.05.2023. Јужна Србија Инфо

У организацији Удружења љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш” и Нишког културног центра, од 12. до 14. маја у просторијама НКЦ-а биће одржан пети Фестивал фантастике са поднасловом “Врачеви и мачеви”.

Фестивал фантастике, “Врачеви и мачеви”

Све посетиоце очекује богат програм и, по први пут од када постоји Фестивал, гости из иностранства: светска звезда епске фантастике Питер В. Брет из Њујорка (САД) и добитник награде “Артур Кларк”, британски писац научне фантастике Адриан Чајковски. Такође, у НКЦ-у биће отворена и изложба “Фантастични Боб” легендарног српског илустратора Добросава Боба Живковића.

Међу предавачима ће се наћи и толкинист Марко Васић, Влада Гашић и др Дејан Огњановић који ће покрити теме Толкиновог опуса, научне фантастике и викторијанског хорора, док ће се Милица Влајчић позабавити темом cosplay-а и креативном радионицом. Изузетно богат програм употпуниће додела фестивалских награда “Минас Едел” за допринос фантастици, филмови изненађења, ПАБ квиз, Базар фантастике и кутак друштвених игара. Фестивал ће, традиционално, отворити нишки писац Милош Петковић, уметнички директор Фестивала.

Председник удружења Бобан Вучковић и директор НКЦ-а Срђан Савић најављују да је улаз на Фестивал и програме бесплатан и да се, по први пут, очекују и посетиоци из иностранства.


#   Ниш   Туристичка организација Ниш   Фестивал фантастике   Ордо ДракоНиш удружење
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима