Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Коса" поново у Нишу: HARMONY AND UNDERSTANDING вечерас на фестивалу "ПозизивНИ"

rssBookmark and Share

Ниш 30.05.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом 40 година премијере филма Коса, у сарадњи са Факултетом уметности Ниш, а уз подршку амбасаде САД у Србији и Туристичке организације Ниш, Фестивал ПозитивНИ, 30. маја, првог дана манифестације, представља музичко-сценски спектакл у сопственој продукцији HARMONY AND UNDERSTANDING.

"Коса" поново у Нишу: HARMONY AND UNDERSTANDING вечерас на фестивалу "ПозизивНИ"

Сви они који су волели филм "Коса" када се појавио и они рођени тих година, па и млађи, који су ту љубав наследили и данас немају дилему да је, ако не најбољи мјузикл икада, овај филм свакако култни. Јединствен и непоновљив - због музике, због потребе поистовећивања са бунтом младости, због сваке изговорене речи, отпеваног стиха, због јасно изговореног става против рата, због љубави којом одише, због моћи "Хармоније и разумевање"! 

"Желимо да и они рођени у овом миленијуму схвате све то а да се они "мало" старији присете свега", кажу организатори.

"Косу" Милоша Формана ће им, као у њујоршком Центал парку, једини у Србији али и региону, у години јубилеја, дочарати велика група нишких уметника, врхунских музичара, певача, глумаца, плесача... бројни, међу њима, и сами одрастали и волели уз песме из "Косе" и култ, који филм са собом носи, тада и сада.

Дружење са "бунтовницима против рата", почиње у 21 сат у парку "Чаир".

Коментара: 0


#   Ниш   Туристичка организација Ниш   Фестивал Позитивни   Амбасада САД   Коса филм
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима