Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Kosa" ponovo u Nišu: HARMONY AND UNDERSTANDING večeras na festivalu "PozizivNI"

rssBookmark and Share

Niš 30.05.2019. Južna Srbija Info

Povodom 40 godina premijere filma Kosa, u saradnji sa Fakultetom umetnosti Niš, a uz podršku ambasade SAD u Srbiji i Turističke organizacije Niš, Festival PozitivNI, 30. maja, prvog dana manifestacije, predstavlja muzičko-scenski spektakl u sopstvenoj produkciji HARMONY AND UNDERSTANDING.

"Kosa" ponovo u Nišu: HARMONY AND UNDERSTANDING večeras na festivalu "PozizivNI"

Svi oni koji su voleli film "Kosa" kada se pojavio i oni rođeni tih godina, pa i mlađi, koji su tu ljubav nasledili i danas nemaju dilemu da je, ako ne najbolji mjuzikl ikada, ovaj film svakako kultni. Jedinstven i neponovljiv - zbog muzike, zbog potrebe poistovećivanja sa buntom mladosti, zbog svake izgovorene reči, otpevanog stiha, zbog jasno izgovorenog stava protiv rata, zbog ljubavi kojom odiše, zbog moći "Harmonije i razumevanje"! 

"Želimo da i oni rođeni u ovom milenijumu shvate sve to a da se oni "malo" stariji prisete svega", kažu organizatori.

"Kosu" Miloša Formana će im, kao u njujorškom Cental parku, jedini u Srbiji ali i regionu, u godini jubileja, dočarati velika grupa niških umetnika, vrhunskih muzičara, pevača, glumaca, plesača... brojni, među njima, i sami odrastali i voleli uz pesme iz "Kose" i kult, koji film sa sobom nosi, tada i sada.

Druženje sa "buntovnicima protiv rata", počinje u 21 sat u parku "Čair".

Komentara: 0


#   Niš   Turistička organizacija Niš   Festival Pozitivni   Ambasada SAD   Kosa film
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima