Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почео 27. Нишвил џез фестивал - обавезна потврда о вакцинацији или пи-си-ар тест

rssBookmark and Share

Ниш 13.08.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

У Нишу је синоћ званично почео 27. Нишвил џез фестивал, на коме наступа више од 1.000 музичара из целог света. Оно што ће обележити овогодишњи фестивал је добра и квалитетна музика која се очекује до недеље.

Почео 27. Нишвил џез фестивал - обавезна потврда о вакцинацији или пи-си-ар тест

Фестивал ће се, у односу на раније године, разликовати по појачаним епидемијским мерама.

И овде ће, као и на другим фестивалима, присуство бити омогућено само онима који су вакцинисани и са негативним пи-си-ар тестом.

Остали ће морати да ураде брзе антигенске тестове на три пункта испред Тврђаве.

Прве вечери највише се очекује од групе „Џипси кингс", која је на Фестивалу други пут, свирали су и 2018, и оборили рекорд по посећености.

Најављен је и наступ Јове Радовановића који је од организатора Фестивала добио награду за животно дело.

На Фестивалу, награду „Шабан Бајрамовић" ће добити Горан Бреговић у суботу, 14. августа, у петак наступа, између осталих Стенли Џордан, а догађај затвара млада реге звезда Ентони Би.

„Сећам се смо овде свирали једном, да је било феноменално и да је енергија била сјајна. Нама је ово веома важан концерт, јер прву пут свирамо негде после короне и одавде крећемо на турнеју", рекао је Кајун Критхоф из „Џипси кингса".

„Овај фестивал је дебело што кажу нарастао, и то ми се свиђа што сте мало проширили границе, није само џез, има и других ствари, ја мислим да ће то бити један култни фестивал са којим ћемо се дичити", каже Јова Радовановић.


#   Ниш   Нишвил   џез   Горан Бреговић   ПСР тест   ковид вакцина   Нишвил 2021
@nisville @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима