Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počeo 27. Nišvil džez festival - obavezna potvrda o vakcinaciji ili pi-si-ar test

rssBookmark and Share

Niš 13.08.2021. RTS, Južna Srbija Info

U Nišu je sinoć zvanično počeo 27. Nišvil džez festival, na kome nastupa više od 1.000 muzičara iz celog sveta. Ono što će obeležiti ovogodišnji festival je dobra i kvalitetna muzika koja se očekuje do nedelje.

Počeo 27. Nišvil džez festival - obavezna potvrda o vakcinaciji ili pi-si-ar test

Festival će se, u odnosu na ranije godine, razlikovati po pojačanim epidemijskim merama.

I ovde će, kao i na drugim festivalima, prisustvo biti omogućeno samo onima koji su vakcinisani i sa negativnim pi-si-ar testom.

Ostali će morati da urade brze antigenske testove na tri punkta ispred Tvrđave.

Prve večeri najviše se očekuje od grupe „Džipsi kings", koja je na Festivalu drugi put, svirali su i 2018, i oborili rekord po posećenosti.

Najavljen je i nastup Jove Radovanovića koji je od organizatora Festivala dobio nagradu za životno delo.

Na Festivalu, nagradu „Šaban Bajramović" će dobiti Goran Bregović u subotu, 14. avgusta, u petak nastupa, između ostalih Stenli Džordan, a događaj zatvara mlada rege zvezda Entoni Bi.

„Sećam se smo ovde svirali jednom, da je bilo fenomenalno i da je energija bila sjajna. Nama je ovo veoma važan koncert, jer prvu put sviramo negde posle korone i odavde krećemo na turneju", rekao je Kajun Krithof iz „Džipsi kingsa".

„Ovaj festival je debelo što kažu narastao, i to mi se sviđa što ste malo proširili granice, nije samo džez, ima i drugih stvari, ja mislim da će to biti jedan kultni festival sa kojim ćemo se dičiti", kaže Jova Radovanović.


#   Niš   Nišvil   džez   Goran Bregović   PSR test   kovid vakcina   Nišvil 2021
@nisville @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima