Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Веселе 80, Atheist rap, E-Play - рокенрол буђење

rssBookmark and Share

Алексинац 11.03.2016. Саша Марковић Гидра

После скоро три месеца зимског мировања од концертних дешавања у нашем граду, коначно са доласком пролећа почиње да се буди из зимског сна музичка сцена у Алексинцу.

Веселе 80, Atheist rap, E-Play - рокенрол буђење

Судећи по првим именима која ће гостовати у нашем граду можемо претпоставити да нас очекује лепа концертна сезона, упркос не тако великом “музичком” буџету којим располаже овдашњи Центар за културу и уметност.

Последњег викенда у марту, тачније у суботу 26. марта, најпре нам долази бенд “Веселе 80.” из Крагујевца, један од најбољих кавер бендова Србије. Бенд изводи познате старе домаће хитове, обрађене на само њима својствен начин, а на концертима влада одлична атмосфера и њихова свирка прераста током вечери у праву журку.

Бенд је врло активан и тражен по читавом региону, а као предгрупа на њиховом концерту наступиће и млади, средњошколски, алексиначки панк бенд “Транџе”.

Средином априла, односно 15. априла, у наш град свраћају стари познаници “Атеист реп” који се налази на турнеји у склопу промоције свог новог албума “Uberlauf”.

Овај симпатични Новосађани су редовни гости свих фестивала у региону и посебно су познати по специфичном односу на сцени са публиком и својим енергичним наступом.

За празничне дане, тачније 2. маја, стиже нам нова посластица у виду концертне атракције, групе E-Play.

E-Play је српска алтернативна рок група из Београда. Њихови текстови су често писани у минималистичком духу, а звук често садржи елементе електронског и психоделичног рока. Њихова песма „Први поглед твој“ је коришћена у филму Муње, док је песма „In The Middle“ коришћена у филму Лавиринт.

Последњи албум “Обични људи” је био право мало ремек дело бенда, а песма “Диван дан” проглашавана је на многим медијима за Хит године.

У бенду свирају реномирани музичари, попут фротменке бенде Маје Цветковић и бубњара Горана Љубоје Трута. По писцу ових редова ово је прави погодак организатора за предстојеће празнике.

Како сазнаје музичка редакција Алексинац нета, за дан општине 5. јуна су готово завршени преговори са једним легендарним рок бендом који се сматра иконом српског рокенрола и који више од две деценије није посетио наш град.

Па драги суграђани спремите се, изађи те уз својих фотеља, очистите свој мозак од свакодневнице коју нам сервирају неке телевизије са националном фреквенцијом, време је за проветравање, време је за рокенрол.

Алексиначке вести


#   Алексинац   рок музика   Саша Марковић Гидра   Дан општине   Центар за културу   Центар за културу и уметност   Atheist Rap   E-Play   Веселе 80.   ОК бенд
@eplayband @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима