Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vesele 80, Atheist rap, E-Play - rokenrol buđenje

rssBookmark and Share

Aleksinac 11.03.2016. Saša Marković Gidra

Posle skoro tri meseca zimskog mirovanja od koncertnih dešavanja u našem gradu, konačno sa dolaskom proleća počinje da se budi iz zimskog sna muzička scena u Aleksincu.

Vesele 80, Atheist rap, E-Play - rokenrol buđenje

Sudeći po prvim imenima koja će gostovati u našem gradu možemo pretpostaviti da nas očekuje lepa koncertna sezona, uprkos ne tako velikom “muzičkom” budžetu kojim raspolaže ovdašnji Centar za kulturu i umetnost.

Poslednjeg vikenda u martu, tačnije u subotu 26. marta, najpre nam dolazi bend “Vesele 80.” iz Kragujevca, jedan od najboljih kaver bendova Srbije. Bend izvodi poznate stare domaće hitove, obrađene na samo njima svojstven način, a na koncertima vlada odlična atmosfera i njihova svirka prerasta tokom večeri u pravu žurku.

Bend je vrlo aktivan i tražen po čitavom regionu, a kao predgrupa na njihovom koncertu nastupiće i mladi, srednjoškolski, aleksinački pank bend “Trandže”.

Sredinom aprila, odnosno 15. aprila, u naš grad svraćaju stari poznanici “Ateist rep” koji se nalazi na turneji u sklopu promocije svog novog albuma “Uberlauf”.

Ovaj simpatični Novosađani su redovni gosti svih festivala u regionu i posebno su poznati po specifičnom odnosu na sceni sa publikom i svojim energičnim nastupom.

Za praznične dane, tačnije 2. maja, stiže nam nova poslastica u vidu koncertne atrakcije, grupe E-Play.

E-Play je srpska alternativna rok grupa iz Beograda. Njihovi tekstovi su često pisani u minimalističkom duhu, a zvuk često sadrži elemente elektronskog i psihodeličnog roka. Njihova pesma „Prvi pogled tvoj“ je korišćena u filmu Munje, dok je pesma „In The Middle“ korišćena u filmu Lavirint.

Poslednji album “Obični ljudi” je bio pravo malo remek delo benda, a pesma “Divan dan” proglašavana je na mnogim medijima za Hit godine.

U bendu sviraju renomirani muzičari, poput frotmenke bende Maje Cvetković i bubnjara Gorana Ljuboje Truta. Po piscu ovih redova ovo je pravi pogodak organizatora za predstojeće praznike.

Kako saznaje muzička redakcija Aleksinac neta, za dan opštine 5. juna su gotovo završeni pregovori sa jednim legendarnim rok bendom koji se smatra ikonom srpskog rokenrola i koji više od dve decenije nije posetio naš grad.

Pa dragi sugrađani spremite se, izađi te uz svojih fotelja, očistite svoj mozak od svakodnevnice koju nam serviraju neke televizije sa nacionalnom frekvencijom, vreme je za provetravanje, vreme je za rokenrol.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   rok muzika   Saša Marković Gidra   Dan opštine   Centar za kulturu   Centar za kulturu i umetnost   Atheist Rap   E-Play   Vesele 80.   OK bend
@eplayband @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima