Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Храна за кориснике "Дома у Кулини" без ризика

rssBookmark and Share

Алексинац 06.09.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

Због квара замрзивача у Дому за одрасле у Кулини, по налогу Института за јавно здравље у Нишу и Ветеринарске инспекције месо које је било у комори биће највероватније уништено. У Дому кажу да намирнице које су биле у комори нису коришћене за припрему оброка, извештава РТС.

Фото: РТС
Фото: РТС

У Дому за смештај одраслих лица у Кулини код Алексинца покварила се комора за дубоко замрзавање у којој је било око 500 килограма меса.

По налогу Института за јавно здравље у Нишу и Ветеринарске инспекције, месо је склоњено и највероватније ће бити уништено.

Штета је, по речима Војкана Станојевића, директора Дома за смештај одраслих лица у Кулини, око 250.000 динара:

"Јесте велика штета за нас, видећемо да ли ће то платити осигурање, чекамо написмено шта да радимо са тим месом. Уколико дође до уништења тог меса мораћемо да утврдимо одговорност, ко је одговоран да ли ја, да ли мајстори, радници - видећемо."

У дому у Кулини, где је смештено 305 одраслих са менталним сметњама, кажу да намирнице које су биле у комори нису коришћене за припрему оброка.

Коментара: 0


#   Алексинац   храна   здравље   Институт за јавно здравље   ветеринарска инспекција   Дом за смештај одраслих лица Кулина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима