Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И ове недеље бесплатни прегледи у КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 21.09.2019. Јужна Србија Инфо

Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са здравственим установама широм Србије, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције, овог месеца наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

И ове недеље бесплатни прегледи у КЦ Ниш

У недељу 22. септембра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра,обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

Овог месеца, како је одређено планом Министарства здравља Републике Србије, у специјалистичким амбулантама Клинике за болести уха, грла и носа, које се налазe у некадашњој згради хируршких клиника( 1. Спрат ), специјалисти оториноларингологије обављаће превентивне ОРЛ прегледе.

На истом спрату, биће организовани и кардиолошки прегледи ( ЕКГ и мерење крвног притиска ), као и одређивање нивоа шећера у крви.

Осим ових, заинтересовани грађани ће у згради Центра за нуклеарну медицину, моћи да дају крв на анализу на тумор маркере ( CEA, PSA,Ca 125, Ca 19-9 ), а све у зависности од медицинских индикација и процене лекара.

Истовремено, у новој згради Клиничког центра Ниш, у Центру за радиологију (спрат испод Ургентног центра), биће организовани и ултразвучни прегледи абдомена.

Након превентивног прегледа, сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.

Подсећамо, као што је и најављено из Министарства Здравља Реублике Србије, ово је наставак акције скрининга општег здравственог стања нашег становништва

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   здравствени преглед
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима