Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove nedelje besplatni pregledi u KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 21.09.2019. Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, ovog meseca nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda.

I ove nedelje besplatni pregledi u KC Niš

U nedelju 22. septembra, od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da u ambulantama niškog Kliničkog centra,obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.

Ovog meseca, kako je određeno planom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, u specijalističkim ambulantama Klinike za bolesti uha, grla i nosa, koje se nalaze u nekadašnjoj zgradi hirurških klinika( 1. Sprat ), specijalisti otorinolaringologije obavljaće preventivne ORL preglede.

Na istom spratu, biće organizovani i kardiološki pregledi ( EKG i merenje krvnog pritiska ), kao i određivanje nivoa šećera u krvi.

Osim ovih, zainteresovani građani će u zgradi Centra za nuklearnu medicinu, moći da daju krv na analizu na tumor markere ( CEA, PSA,Ca 125, Ca 19-9 ), a sve u zavisnosti od medicinskih indikacija i procene lekara.

Istovremeno, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš, u Centru za radiologiju (sprat ispod Urgentnog centra), biće organizovani i ultrazvučni pregledi abdomena.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.

Podsećamo, kao što je i najavljeno iz Ministarstva Zdravlja Reublike Srbije, ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   zdravstveni pregled
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima