Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још 11 преминулих у Србији, у Нишу четворо - 287 нових случајева коронавируса у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 12.07.2020. Јужна Србија Инфо

Према најновијим подацима, у Србији је регистровано 287 нових случајева коронавируса. Преминуло је 11 оболелих ог којих у Нишу четири.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

На дан 12.07.2020. године:

У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 304 пацијената. Код 104 пацијената, од којих и 4 детета која су у стабилном стању, је потврђено присуство вируса Covid-19.

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 8 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 4 пацијената, са потврђеним вирусом Covid -19 је преминуло.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 133 пацијената. Код 17 пацијената је потврђено присуство вируса Covid -19.

У 4 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупано је хоспитализовано 183 пацијената. Код 111 пацијената је потврђено присуство вируса. Нажалост, 1 пацијент са потрврћеним COVID-19 вирусом је преминуо.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно су хоспитализована 62 пацијената. Код 52 пацијента је потврђено присуство вируса Covid -19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима