Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još 11 preminulih u Srbiji, u Nišu četvoro - 287 novih slučajeva koronavirusa u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 12.07.2020. Južna Srbija Info

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je registrovano 287 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 11 obolelih og kojih u Nišu četiri.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Na dan 12.07.2020. godine:

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 304 pacijenata. Kod 104 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 4 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 133 pacijenata. Kod 17 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 183 pacijenata. Kod 111 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Nažalost, 1 pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 62 pacijenata. Kod 52 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima