Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Kако уз помоћ ОРЛ ординације сузбити деструктивне промене у слуховном систему 

Bookmark and Share

12.02.2020. Никола Стојановић

Међу најчешћим болестима данашњице човек се сусреће управо са оториноларинголошким проблемима. Нелагодности у уху, грлу или носу могу довести до трајних проблема који ремете свакодневни живот.

Kако уз помоћ ОРЛ ординације сузбити деструктивне промене у слуховном систему 

 Међу најчешћим болестима данашњице човек се сусреће управо са оториноларинголошким проблемима. Нелагодности у уху, грлу или носу могу довести до трајних проблема који ремете свакодневни живот. Неозбиљност према сопственом телу и симптомима, поготово када је у питању слух може проузроковати потпуну изолацију личности од социјалног окружења. Уз помоћ уха човек не само да чује већ и боље перцепира делатности из спољашање средине, а говор као основни вид комуникације није ометен. Kада постоје одређени ОРЛ проблеми, с губитком слуха особа бива све више и више ограничена. Одлазак у ОРЛ ординације омогућиће вам правовремени преглед, а страховање од трајних проблема може бити сузбијено ефикасним лечењем. 

Старије доба и наглувост

Готово да свака особа у данашње време може предузети одређене мере у спречавању наглувости и сачувавању постојећег квалитета слуха. Са старењем, већина људи губи могућност ослушкивања високих фреквенција. Поједине хроничне болести које су саставни део живота већине особа које имају преко 50 година, као што је хипертензија – доводе до убрзаног слабљења слуха услед стезања крвних судова. Такође, старије особе су склоније респираторним вирусима који могу штети нервима задуженим за очување слуха. Слабљење слуха може настати у једном или у оба уха, а развој проблема може бити од умереног до тешког где је неопходност слушних помагала неизоставна. 

Губитак слуха и превенција 

Kомплекс витамина Б може помоћи у превентирању било каквих нервних патологија, па тако и патологије уха. Губитак слуха могуће је кроз живот спречити уз помоћ одређених здравствених норми. Уколико сте на послу изложени великој количини буке, основно је да имате свест о ризицима по ваше здравље и самим тим употребљавате заштитну опрему, било да су то чепићи за уши или слушалице против буке. Затим, неопходно је да имате добру хигијену ваших ушију, избегавате употребу медикамената који могу штетити слуху, имате добру информисаност о томе да одређени проблеми са грлом или носем могу довести до оштећења слуха, и да не слушате музику прегласно. 

Оториноларингологијом до ефикасне дијагностике 

Ова грана медицине задужена је за испитивање, дијагностику и лечење стања и болести уха, грла и носа. Најчешће болести које могу упућивати на потенцијални ризик од губитка слуха су запаљенске болести синуса, крајника, ждрела и средњег уха, затим зујања и зачепљења ушију, учестале вртоглавице и губитак равнотеже, бол и полипи. Прилико сваке од ових тегоба неопходно је да се обратите ОРЛ лекарима. 

ОРЛ ординације 

Оториноларинголог приликом прегледа и дијагностике болести користи разне инструменте уз помоћ којих проверава проходност ушног канала, бубну опну, основне функције и стање равнотеже. ОРЛ ординације поседују отоскоп, тимпанометар, ендоскоп и друге инструменте који су од кључне важности. Лекар утврђује да ли постоји одређено запаљење, страно тело у уху, инфекције, повреда бубне опне и слично. ОРЛ ординације су места у којима се врше разне интервенције од стране стручних оториноларинголошких лица. По потреби, у сврху лечења могу се обављати испирања носних шупљина и крајника, разне пункције, уклањање страних тела и многе друге интервенције. 

Посећујући ОРЛ ординације можете себе спасити од агресивних утицаја болести и пронаћи праве узроке слуховних промена. Веома је битно да се одређени симптоми правовремено идентификују и да болест не напредује. 
 

Коментара: 0


#   ОРЛ   ординација   слух   уши
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима