Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

План за заштиту здравља миграната у врањском крају

rssBookmark and Share

Врање 10.05.2018. Јужна Србија Инфо

У оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији, у Врању је одржан састанак стручног тима који ће учествовати на изради плана за кризне ситуације за здравље миграната и избеглица за град Врање.

План за заштиту здравља миграната у врањском крају

Активности ће конкретно обухватити израду, спровођење, симулацију, праћење и редовно ажурирање плана за кризне и ванредне околности заснованих на потенцијалним ризицима.Поред представника руководства Града, локалног стручног тима, састанку су присустовали и представници имплементационих агенција који спроводе активности у Србији, као и консултанткиња Светске здравствене организације, др Рита Са Махадо, која ће пренети међународна искуства и постигнућа на поменуту тему.  

Европска унија (ЕУ) је највећи донатор Републике Србије у управљању миграцијама. Од 2015. године, када је почео повећан прилив миграната на територију Републике Србије, ЕУ је донирала више од 98 милиона евра за хуманитарну помоћ и заштиту миграната, а посебно заштиту деце, за обезбеђивање услова за прихват и смештај у прихватним и центрима за азил, укључујући храну, здравствену негу и образовање, помоћ локалним заједницама где су смештени мигранти како би се ојачала социјална кохезија, помоћ Републици Србији при управљању границом и борби против трговине људима, као и помоћ за изградњу капацитета институција Републике Србије које су укључене у управљање миграцијама.

Коментара: 0


#   Врање   ЕУ   здравље   мигранти   Комесеријат за избегла лица
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима