Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повређени из две саобраћајне незгоде код Куршумлије стабилно

rssBookmark and Share

Ниш 02.05.2019. Белами, Јужна Србија Инфо

Два брата који су након саобраћајне несреће у уторак код Барлова послати у нишки Клинички центар тренутно су стабилно.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

У Ниш су послати и двоје теже повређених у незгоди која се синоћ догодила код села Рударе. Њихово стање је стабилно, кажу у Клиничком центру.

Браћа која су тешко повређена у саобраћајној несрећи која се пре два дана догодила на путу Прокупље Куршумлија, тренутно су у стабилном стању.

Пацијент Р.В. 1962. годиште, који је у КЦ Ниш примљен са тешким повредама екстремитета, након хитне, целокупне дијагностике урађене одмах по пријему из прокупачке болнице, оперисан је истог дана и све повреде су саниране. Он је тренутно смештен на интензивну негу Клинике за анестезију, стабилан је, свестан, комуникативан и није животно угрожен.

Други пацијент, његов рођени брат, Р.В. 1961. год., који је одмах након пријема, а због неурохируршких повреда главе, смештен на интензивну негу Клинике за анестезију, такође је оперисан. Према последњим информацијама, сви витални параметри су стабилни, прикључен је на апарат за вештачку вентилацију, непосредно није животно угрожен, али је свакако реч о повредама опасним по живот, тако да ће лекари и медицинско особље Клинике за анестезију и надаље будно пратити његово стање.

Јуче поподне након саобраћајне незгоде код села Рударе из прокупачке болнице у нишки КЦ примљена су два пацијента.В.Т. 1993. годиште, смештен на интензивну негу Клинике за анестезију. Има вишеструке повреде грудног коша, унутрашњих органа абдомена и екстремитета. Прикључен је на апарат за вештачку вентилацију, тренутно стабилан, непосредно није животно угрожен, али има повреде опасне по живот, те ће надаље бити праћен од стране лекара. За сада није планиран оперативни захват.

Д.С. 1995. годиште има повреде грудне кости у стабилном је стању и није животно угрожен. Налази се на интензивној нези Клинике за анестезију, кажу у нишком КЦ.

Коментара: 0


#   Ниш   Прокупље   Куршумлија   Клинички центар Ниш   саобраћајна незгода   Рударе   животно угрожен
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима