Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Povređeni iz dve saobraćajne nezgode kod Kuršumlije stabilno

rssBookmark and Share

Niš 02.05.2019. Belami, Južna Srbija Info

Dva brata koji su nakon saobraćajne nesreće u utorak kod Barlova poslati u niški Klinički centar trenutno su stabilno.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

U Niš su poslati i dvoje teže povređenih u nezgodi koja se sinoć dogodila kod sela Rudare. Njihovo stanje je stabilno, kažu u Kliničkom centru.

Braća koja su teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se pre dva dana dogodila na putu Prokuplje Kuršumlija, trenutno su u stabilnom stanju.

Pacijent R.V. 1962. godište, koji je u KC Niš primljen sa teškim povredama ekstremiteta, nakon hitne, celokupne dijagnostike urađene odmah po prijemu iz prokupačke bolnice, operisan je istog dana i sve povrede su sanirane. On je trenutno smešten na intenzivnu negu Klinike za anesteziju, stabilan je, svestan, komunikativan i nije životno ugrožen.

Drugi pacijent, njegov rođeni brat, R.V. 1961. god., koji je odmah nakon prijema, a zbog neurohirurških povreda glave, smešten na intenzivnu negu Klinike za anesteziju, takođe je operisan. Prema poslednjim informacijama, svi vitalni parametri su stabilni, priključen je na aparat za veštačku ventilaciju, neposredno nije životno ugrožen, ali je svakako reč o povredama opasnim po život, tako da će lekari i medicinsko osoblje Klinike za anesteziju i nadalje budno pratiti njegovo stanje.

Juče popodne nakon saobraćajne nezgode kod sela Rudare iz prokupačke bolnice u niški KC primljena su dva pacijenta.V.T. 1993. godište, smešten na intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Ima višestruke povrede grudnog koša, unutrašnjih organa abdomena i ekstremiteta. Priključen je na aparat za veštačku ventilaciju, trenutno stabilan, neposredno nije životno ugrožen, ali ima povrede opasne po život, te će nadalje biti praćen od strane lekara. Za sada nije planiran operativni zahvat.

D.S. 1995. godište ima povrede grudne kosti u stabilnom je stanju i nije životno ugrožen. Nalazi se na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, kažu u niškom KC.


#   Niš   Prokuplje   Kuršumlija   Klinički centar Niš   saobraćajna nezgoda   Rudare   životno ugrožen
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima