Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У КЦ Ниш преминуло двоје пацијената - вирус потврђен код 146

rssBookmark and Share

Ниш 01.08.2020. Јужна Србија Инфо

У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 336 пацијената. Код 146 пацијената, од којих и 1 дете које је у стабилном стању, је потврђено присуство вируса Covid-19.

У КЦ Ниш преминуло двоје пацијената - вирус потврђен код 146

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 8 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 2 пацијената, са потврђеним вирусом Covid -19 је преминуло.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 118 пацијената. Код 36 пацијената је потврђено присуство вируса Covid -19. Нажалост, 1 пацијент са потрврћеним COVID-19 вирусом је преминуо.

У 4 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупано је хоспитализовано 117 пацијената. Код 65 пацијената је потврђено присуство вируса.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно су хоспитализована 54 пацијената. Код 28 пацијента је потврђено присуство вируса Covid -19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима