Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У новом Клиничком центру операција карцинома дебелог црева, интервенцију радио чувени хирург, проф. др Зоран Кривокапић

rssBookmark and Share

Ниш 13.01.2018. Јужна Србија Инфо

Један од најеминентнијих колоректалних хирурга у Европи и свету и најбољи хирург, када је реч о операцијама на дебелом цреву, академик, проф. др Зоран Кривокапић, који је своју стручност и умеће демонстрирао готово у свим познатим светским болницама, оперисао је јуче и у новој згради нишког Клиничког центра.

У новом Клиничком центру операција карцинома дебелог црева, интервенцију радио чувени хирург, проф. др Зоран Кривокапић

У једној од 17 најмодерније опремељених операционих сала нове зграде Клиничког центра Ниш, уз асистенцију проф. Др Горана Станојевића, директора Клинике за дигестивну хирургију и младих специјалиста и специјализаната хирургије, проф. др Кривокапић, обављена је операција код пацијента са карциномом задњег дела дебелог црева.

Приликом саме интервенције, која је трајала непуна два сата, нишки хирурзи су имали прилике да се упознају са неким новим оперативним техникама, али и да науче појединости, које спадају у „тајне мајстора свог заната“.

Након завршеног захвата, ни сам академик, који је члан Краљевског колеџа Енглеске али и Америке, проф. др Зоран Кривокапић није крио одушевљење новоизграђеним простором и опремом која се налази у салама новог оперативног блока.

- Ја сам оперисао као гост готово у свим најпознатијим европским и светским болницама и центрима, наравно да смо и ми угостили многа светска имена, тако да могу да кажем да су услови рада овде феноменални, а радна атмосфера сјајна што је и нормално, јер су колеге добиле оно о чему многи хирурзи сањају, изјавио је академик Кривокапић.

- Много рада, труда и енергије уложено је у саму изградњу и опремање и само могу да кажем да сам импресиониран, али и одушевљен упорношћу читавог тима Управе нишког Клиничког центра, додао је проф.др Кривокапић.

Проф. др Горан Станојевић, који је заједно са младим специјлизантима асистирао током интервенције истакао је да презадовољан и почаствован што је врхунски стручњак оперисао у новом простору Клиничког центра Ниш, али и наравно због тога што је сама операција протекла у најбољем реду.

- Читава процедура је прошла без проблема, чак је и трајање захвата било краће од оптималног, а пошто је реч о млађем пацијенту, он се већ опоравља и надамо се да ће надаље све бити у реду, навео је проф.др Станојевић.

И први човек ове здравствене Установе, проф.др Зоран Радовановић, навео је да му је драго што ће, осим због многих медицинских процедура, због којих ће након изградње нове зграде Клинички центар Ниш бити референтна установа за читав регион, новоизграђени простор сада бити за понос и дику пред свим светским стручњацима из свих области медицине.

- Ово је још један доказ да је ово што је Ниш и регион добио, а мислим на нову зграду Клиничког центра огромна ствар, и могу рећи да ми је заиста част што је овако велико име у свету хирургије и медицине уопште, академик Кривокапић изразио жељу да оперише у нашој Сали, а ми смо се наравно показали као добри домаћини и то ћемо бити у свим приликама, јер ћемо се потрудити да угостимо и стручњаке из свих других облласти, вели генерални директор Радовановић.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Горан Станојевић   Зоран Радовановић   Клинички центар   карцином   рак дебелог црева   Нови Клинички центар   Зоран Кривокапић
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима