Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу се отвара први Дечији ургентни центар у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2017. Бета, Н1, Јужна Србија Инфо

Први Дечији ургентни центар у Србији биће отворен у Нишу до краја године, најавио је директор нишког Клиничког центра Зоран Радовановић.

Фото: Н1
Фото: Н1

До краја године биће завршена и Дечија хемато-онколошка клиника, док ће зграда Гинекологије посебним пролазом бити повезана са зградом у којој се налазе Дечија интерна клиника и Дечија хирургија, рекао је Радовановић на конференцији за новинаре.

Ургентни центар за најмлађе биће отворен у згради у којој се сада налази Клиника за неурологију, рекао је Радовановић.

"Пресељењем те клинике у нови Клинички центар створиће се услови за отварање Дечијег ургентног центра. Дечији хирург и педијатар збрињаваће малишане, а на располагању ће им бити комплетна дијагностика", казао је Радовановић.

Према његовим речима, Министарство здравља недавно је одобрило 10 милиона динара неопходних за опремање Дечије хемато-онкологије.

Радовановић је рекао да се размишља и о томе да Ниш добије дечију болницу, пошто нема установу која припада секундарном нивоа здравствене заштите.

"Са министарством разговрамо о отварању дечије болнице, али ће то морати да сачека наредну годину јер најпре морамо да завршимо Дечији ургентни центар и хемато-окологију", нагласио је он.

Потребан још један мобилни инкубатор

Радовановић је био један од учесника конференције за медије на којој је најављен сутрашњи хуманитарни концерт Лене Ковачевић у Дому Војске Србије, а који треба да помогне да се прикупе средства за набавку мобилног инкубатора.

Радовановић је рекао да КЦ Ниш располаже једним савремени санитетским возилом са инкубатором, али да је за превоз беба из других места са југа Србије до Ниша или Београда неопходан још један транспортни инкубатор.

Члан Управног одбора Ротаракт клуба "Ниш центар" Александар Стаменковић је изјавио да је тај клуб већ успео од донација приватних фирми да прикупи милион динара, али је за куповину инкубатора потребно још 500.000 динара.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић   Ургентни центар Ниш   Клинички центар   Министарство здравља   Ургентни центар   Дечји ургентни   Нови Клинички центар
@tigerzoki @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима