Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу почео Међународни конгрес спиналне хирургије

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2018. Јужна србија Инфо

У Нишу је јуче отворен Конгрес спиналне хирургије у Нишу, на којем учествује велики број реномираних светских неурохирурга.

У Нишу почео Међународни конгрес спиналне хирургије

На Конгресу ће сви заинтересовани имати прилику да чују све могуће аспекте лечења пацијената са свим врстама обољења кичменог стуба, од дегенеративних обољења, повреда, тумора…

Истовремено ће у Клиничком центру Ниш бити организовани едукациони курсеви и на тим курсевима биће демонстриране најновије технике лечења пацијената.

“Ради се о мултидисциплинарном конгресу који се односи на најновија сазнања, савремене трендове и будуће правце развоја, као и противречности у примени свих тих сазнања у свакодневној пракси у лечењу наших пацијената, а у контексту савремене болести обољења кичменог стуба”, рекао је председник Удружења неурохирурга Србије др Лукас Расулић.

Конгрес се организује у Нишу у сарадњи Министарства здравља и Клиничког центра Ниш, а одвијаће се као здружена активност Удружења неурохирурга Русије, Србије, Асоцијације спиналних хирурга Русије и Комитета Светске организације за спиналну хирургију неорохирурга, као и Удружења из Хрватске и Југоисточне Европе.

Покровитељ Међународног конгреса спиналне неурохирургије је председник Србије Александар Вучић.

Отварању конгреса су присуствовали, начелница Нишавског округа Драгана Соторовски и градоначелник Дарко Булатовић,

Конгрес траје до 8. октобра.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Драгана Сотировски   Александар Вучић   Дарко Булатовић   конгрес   председник Србије   неурохируршка клиника   неурологија   спинална хирургија
@avucic @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима