Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Црни дан за КЦ Ниш: Преминуло још 11 пацијената, од тога у Нишу 6, вирус корона потврђен код 396 особа у Србији

rssBookmark and Share

Ниш 19.07.2020. Јужна Србија Инфо

Према последњим информацијама, од последица ковида 19 у Србији је преминуло још 11 особа, од тога у Нишу 6. Коронавирус је потврђен код још 396 особа. На респираторима се налази 187 пацијената.

Црни дан за КЦ Ниш: Преминуло још 11 пацијената, од тога у Нишу 6, вирус корона потврђен код 396 особа у Србији

У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 368 пацијената. Код 170 пацијената, од којих и 4 детета која су у стабилном стању, је потврђено присуство вируса Covid-19.

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 16 је прикључено на апарате за вештачку вентилацију и налазе се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 6 пацијенатa, са потврђеним вирусом Covid -19 је преминуло.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 151 пацијената. Код 27 пацијената је потврђено присуство вируса Covid -19.

У 4 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупано је хоспитализовано 186 пацијената. Код 92 пацијената је потврђено присуство вируса.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно су хоспитализована 61 пацијената. Код 42 пацијента је потврђено присуство вируса Covid -19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима