Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Crni dan za KC Niš: Preminulo još 11 pacijenata, od toga u Nišu 6, virus korona potvrđen kod 396 osoba u Srbiji

rssBookmark and Share

Niš 19.07.2020. Južna Srbija Info

Prema poslednjim informacijama, od posledica kovida 19 u Srbiji je preminulo još 11 osoba, od toga u Nišu 6. Koronavirus je potvrđen kod još 396 osoba. Na respiratorima se nalazi 187 pacijenata.

Crni dan za KC Niš: Preminulo još 11 pacijenata, od toga u Nišu 6, virus korona potvrđen kod 396 osoba u Srbiji

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata. Kod 170 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 16 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 6 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 151 pacijenata. Kod 27 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Kod 92 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 61 pacijenata. Kod 42 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima