Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Прокупљу обележен Светски дан срца

rssBookmark and Share

Прокупље 29.09.2022. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања Светског дана срца, у организацији Црвеног крста Прокупље и Дома здравља, у центру града је спроведена акција бесплатног превентивног прегледа, током које су грађани могли да провере своје здравстено стање.

У Прокупљу обележен Светски дан срца

Тим поводом екипа Дома здравља била је на располагању свима који су желели да искористе ову шансу и провером крвног притиска и вредности шећера у крви, обаве контролу здравља брзо и без заказивања и чекања.

-Црвени крст Прокупље у оквиру својих програмских активности обележава важне датуме, тако да смо данашњи дан посветили Светском дану срца који се обележава 29. септембра. Ове године акцију смо спровели заједно са Домом здравља, како би скренули пажњу на значај превентивних прегледа, посебно када су у питању болести срца и крвних судова, рекао је секретар прокупачког Црвеног крста Драган Суботић.

Волонтери ове организације су на свом штанду грађанима делили брошуре са упутствима за очување здравља, која подсећају да су дуван, физичка неактивност, неправилна исхрана и прекомерна тежина, фактори ризика за срчана обољења. На њиховом штанду грађани су могли и да се послуже разноврсним воћем које симболизује здрав начин исхране.

Кардиоваскуларне болести, пре свега инфаркт и шлог, представљају водећи узрок оболевања и превременог умирања у развијеним земљама света и одговорне су за једну трећину свих смртних исхода. Нажалост, лоше навике су све заступљеније код деце и младих. Из тог разлога је Светски дан срца ове године посвећен промоцији здравља и превенцији болести срца и крвних судова код деце и младих.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   Светски дан срца
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима