Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Србији 65 потврђених случајева - у Нишу четири пацијента у КЦ

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2020. Јужна Србија Инфо

У Републици Србији је до 8 часова 17. марта 2020. године регистровано укупно 65 потврђених случајева COVID 19. На Kлиници за инфективне болести KЦ Ниш, тренутно се лечи четворо пацијената, код којих је потврђено да су оболели од корона вируса COVID-19.

У Србији 65 потврђених случајева - у Нишу четири пацијента у КЦ

Од последњег извештаја до 8 часова, 17. марта 2020. године тестирани су узорци 19 особа од којих je 8 позитивних и 11 негативних на нови корона вирус.

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док је пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова 17. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 335 особа које су испуњавалe критеријуме дефиниције случаја.

Ниш

У току јучерашњег дана и вечери, због непостојања симптома, у добром општем стању, након консултовања инфектолога са дежурним епидемиологом ИЗЈЗ и његове сагласности, али и сагласности пацијената, уз поштовање свих процедура и алгоритама СЗО, два пацијента отуштена су са Клинике за инфективне болести КЦ Ниш и смештена су у кућну изолацију.

Пацијент који је примљен на Kлинику за инфективне болести 10.03., има умерене симптоме узроковане вирусом, у стабилном је стању и предузимају се све неопходне мере лечења. Остали хоспитализовани пацијенти, углавном не показују симптоме, али су и они под 24-часовним мониторингом инфектолога нишког Kлиничког центра, како то прописане мере и алгоритми СЗО предвиђају.

И у наредном периоду KЦ Ниш ће, свакога дана, два пута дневно, у 8:30 и 18:30, благовремено достављати информације о евентуално насталим променама, везаним за корона вирус Covid-19.

Коментара: 1


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Vladimir, 18.03.2020.:
    Koliko je ukupno pacijenata zaraženih Covidom19 u Nišu


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима