Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Srbiji 65 potvrđenih slučajeva - u Nišu četiri pacijenta u KC

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2020. Južna Srbija Info

U Republici Srbiji je do 8 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19. Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

U Srbiji 65 potvrđenih slučajeva - u Nišu četiri pacijenta u KC

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Niš

U toku jučerašnjeg dana i večeri, zbog nepostojanja simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenata, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, dva pacijenta otuštena su sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smeštena su u kućnu izolaciju.

Pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10.03., ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

I u narednom periodu KC Niš će, svakoga dana, dva puta dnevno, u 8:30 i 18:30, blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama, vezanim za korona virus Covid-19.

Komentara: 1


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Vladimir, 18.03.2020.:
    Koliko je ukupno pacijenata zaraženih Covidom19 u Nišu


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima