Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Србији 83 потврђених случајева - у Нишу 8 пацијента у КЦ

rssBookmark and Share

Ниш 18.03.2020. Јужна Србија Инфо

У Републици Србији су до 8 часова 18. марта 2020. године регистровано укупно 83 потврђена случаја COVID 19. На Kлиници за инфективне болести KЦ Ниш, тренутно се лечи осморо пацијената, код којих је потврђено да су оболели од корона вируса COVID-19.

У Србији 83 потврђених случајева - у Нишу 8 пацијента у КЦ

До 8 часова 18. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиранa je укупно 421  особa којa je испуњавале критеријуме дефиниције случаја. 

Од последњег извештаја до 8 часова, 18. марта 2020. године тестирани су узорци 47 особа од којих је 11 позитивих и 36 негативних на нови корона вирус.

Од тога је 7 пацијената задржано на болничком лечењу, а 4 пацијената у кућним условима

Ниш

Један од пацијената, који је на Клинику за инфективне болести примљен 10. марта, има умерене симптоме узроковане вирусом, у стабилном је стању и предузимају се све неопходне мере лечења. COVID-19 потврђен је и код пацијента, који је хоспитализован раније због респираторних тегоба и других комобирдитета и који је одмах након пријема, прикључен на апарат за вештачку вентилацију, Остали хоспитализовани пацијенти, углавном имају благе, или не показују симптоме, али су и они под 24-часовним мониторингом инфектолога нишког Kлиничког центра, како то прописане мере и алгоритми СЗО предвиђају.

И у наредном периоду KЦ Ниш ће, свакога дана, два пута дневно, у 8:30 и 18:30, благовремено достављати информације о евентуално насталим променама, везаним за корона вирус Covid-19.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима