Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Srbiji 83 potvrđenih slučajeva - u Nišu 8 pacijenta u KC

rssBookmark and Share

Niš 18.03.2020. Južna Srbija Info

U Republici Srbiji su do 8 časova 18. marta 2020. godine registrovano ukupno 83 potvrđena slučaja COVID 19. Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči osmoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

U Srbiji 83 potvrđenih slučajeva - u Nišu 8 pacijenta u KC

Do 8 časova 18. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421  osoba koja je ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 18. marta 2020. godine testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivih i 36 negativnih na novi korona virus.

Od toga je 7 pacijenata zadržano na bolničkom lečenju, a 4 pacijenata u kućnim uslovima

Niš

Jedan od pacijenata, koji je na Kliniku za infektivne bolesti primljen 10. marta, ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. COVID-19 potvrđen je i kod pacijenta, koji je hospitalizovan ranije zbog respiratornih tegoba i drugih komobirditeta i koji je odmah nakon prijema, priključen na aparat za veštačku ventilaciju, Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom imaju blage, ili ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

I u narednom periodu KC Niš će, svakoga dana, dva puta dnevno, u 8:30 i 18:30, blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama, vezanim za korona virus Covid-19.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima