Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Србији укупно 55 потврђених случајева коронавируса - у Нишу 6 пацијента у КЦ

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2020. Јужна Србија Инфо

У Републици Србији је до 8 часова 16. марта 2020. године регистрованo укупно 55 потврђених случајева COVID 19. На Kлиници за инфективне болести KЦ Ниш, тренутно се лечи шесторо пацијената, код којих је потврђено да су оболели од корона вируса COVID-19.

У Србији укупно 55 потврђених случајева коронавируса - у Нишу 6 пацијента у КЦ

Од последњег извештаја до 8 часова, 16.03.2020. године тестирани су узорци 18 особа од којих je 7 позитивних и 11 негативних на нови корона вирус.

Три особе се налазе у кућној изолацији са лакшом клиничком сликом, док су четири особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова  16. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана je  укупно 301 особa која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Ниш

Пацијент који је на Kлинику за инфективне болести, међу првима примљен као потврђен случај са вироусом  Covid- 19  и даље има умерене симптоме узроковане вирусом, али је у потпуно стабилном је стању и предузимају се све неопходне мере лечења. Остали хоспитализовани пацијенти, углавном још не показују симптоме, али су и они под 24- часовним мониторингом инфектолога нишког Kлиничког центра, како то прописане мере и алгоритми СЗО предвиђају.

И у наредном периоду KЦ Ниш ће, свакога дана, два пута дневно, у 8:30 и 18:30, благовремено достављати информације о евентуално насталим променама, везаним за корона вирус Covid-19.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Министарство здравља   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима