Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Srbiji ukupno 55 potvrđenih slučajeva koronavirusa - u Nišu 6 pacijenta u KC

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2020. Južna Srbija Info

U Republici Srbiji je do 8 časova 16. marta 2020. godine registrovano ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19. Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči šestoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

U Srbiji ukupno 55 potvrđenih slučajeva koronavirusa - u Nišu 6 pacijenta u KC

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 16.03.2020. godine testirani su uzorci 18 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova  16. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je  ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Niš

Pacijent koji je na Kliniku za infektivne bolesti, među prvima primljen kao potvrđen slučaj sa virousom  Covid- 19  i dalje ima umerene simptome uzrokovane virusom, ali je u potpuno stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom još ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24- časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

I u narednom periodu KC Niš će, svakoga dana, dva puta dnevno, u 8:30 i 18:30, blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama, vezanim za korona virus Covid-19.

 

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   Ministarstvo zdravlja   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima