Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Врању одржан велики скуп онколога - "Новине у лечењу онколошких болесника у Србиjи"

rssBookmark and Share

Врање 16.10.2022. Јужна Србија Инфо

У организациjи Српског лекарског друштва - подружнице Врање је одржан Други национални симпозиjум Дневне болнице за хемиотерапиjу – Врање, са темом "Новине у лечењу онколошких болесника у Србиjи".

У Врању одржан велики скуп онколога - "Новине у лечењу онколошких болесника у Србиjи"

У име градског руководства учесницима симпозиjума добродошлицу jе пожелео градоначелник др Слободан Миленковић. Он jе рекао да смо сви сведоци да се из дана у дан броj оболелих од рака повећава, и да се, нажалост, старосна граница све више помера.

„Управо због тога овакви скупови имаjу велики значаj, jер окупљаjу изузетне стручњаке коjи се свакодневно суочаваjу са пациjентима оболелим од канцера и коjи имаjу огромно искуство у њиховом лечењу. Искуства коjа ће данас бити пренета од суштинске су важности за оне коjи се суочаваjу са врло тешком диjагнозом. Град Врање настоjи да у свим сегментима здравствене заштите буде партнер Здравственом центру, тако да смо у протеклом периоду успели да завршимо Хируршки блок, приведемо краjу реконструкциjу старог павиљонског дела болнице, финансиjски подржимо ангажовање младих лекара, у чему смо пионири у целоj Србиjи и на шта смо jако поносни. Такође, омогућили смо и несметан рад конзилиjума за пациjенте из целог Пчињског и Косовско-поморавског округа, при Дневноj онколошкоj болници у Врању’’, нагласио jе градоначелник Миленковић.

Честитаjући др Кости Здравковићу, начелнику Дневне онколошке болнице и његовом тиму на организациjи скупа, градоначелник Миленковић jе додао: „Град Врање jе и партнер Друштву онколошких пациjената, коjе jе кроз кратак временски период успело да заузме значаjно место у нашоj локалноj самоуправи. Радуjе ме што ће се овде чути искуства у примени иновативних терапиjа, коjе су веома битне у лечењу онколошких пациjената. Оне су шанса за оболеле, нада у продужетак живота, а ви коjи их примењуjете у свакодневном раду наjбоље знате колико су важне”.

Учесницима симпозиjума обратили су се и др Гордана Ђорђевић, председница Српског лекарског друштва подружнице Врање и др Саша Ђорђевић, директор Здравственог центра Врање, док jе скуп отворио државни секретар у Министарству здравља Републике Србиjе проф. др Ференц Вицко.

О Дневноj болници за хемиотерапиjу у Врању, њеним почецима, раду и развоjу говорио jе начелник др Коста Здравковић, а онда су уследила и остала предавања. У два дана симпозиjума теме су новине у лечењу онколошких пациjената, а учешће jе узело близу 250 стручњака из ове области медицине.


#   Врање   онкологија   Слободан Миленковић   Српско лекарско друштво   симпозијум
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима