Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Vranju održan veliki skup onkologa - "Novine u lečenju onkoloških bolesnika u Srbiji"

rssBookmark and Share

Vranje 16.10.2022. Južna Srbija Info

U organizaciji Srpskog lekarskog društva - podružnice Vranje je održan Drugi nacionalni simpozijum Dnevne bolnice za hemioterapiju – Vranje, sa temom "Novine u lečenju onkoloških bolesnika u Srbiji".

U Vranju održan veliki skup onkologa - "Novine u lečenju onkoloških bolesnika u Srbiji"

U ime gradskog rukovodstva učesnicima simpozijuma dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik dr Slobodan Milenković. On je rekao da smo svi svedoci da se iz dana u dan broj obolelih od raka povećava, i da se, nažalost, starosna granica sve više pomera.

„Upravo zbog toga ovakvi skupovi imaju veliki značaj, jer okupljaju izuzetne stručnjake koji se svakodnevno suočavaju sa pacijentima obolelim od kancera i koji imaju ogromno iskustvo u njihovom lečenju. Iskustva koja će danas biti preneta od suštinske su važnosti za one koji se suočavaju sa vrlo teškom dijagnozom. Grad Vranje nastoji da u svim segmentima zdravstvene zaštite bude partner Zdravstvenom centru, tako da smo u proteklom periodu uspeli da završimo Hirurški blok, privedemo kraju rekonstrukciju starog paviljonskog dela bolnice, finansijski podržimo angažovanje mladih lekara, u čemu smo pioniri u celoj Srbiji i na šta smo jako ponosni. Takođe, omogućili smo i nesmetan rad konzilijuma za pacijente iz celog Pčinjskog i Kosovsko-pomoravskog okruga, pri Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju’’, naglasio je gradonačelnik Milenković.

Čestitajući dr Kosti Zdravkoviću, načelniku Dnevne onkološke bolnice i njegovom timu na organizaciji skupa, gradonačelnik Milenković je dodao: „Grad Vranje je i partner Društvu onkoloških pacijenata, koje je kroz kratak vremenski period uspelo da zauzme značajno mesto u našoj lokalnoj samoupravi. Raduje me što će se ovde čuti iskustva u primeni inovativnih terapija, koje su veoma bitne u lečenju onkoloških pacijenata. One su šansa za obolele, nada u produžetak života, a vi koji ih primenjujete u svakodnevnom radu najbolje znate koliko su važne”.

Učesnicima simpozijuma obratili su se i dr Gordana Đorđević, predsednica Srpskog lekarskog društva podružnice Vranje i dr Saša Đorđević, direktor Zdravstvenog centra Vranje, dok je skup otvorio državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prof. dr Ferenc Vicko.

O Dnevnoj bolnici za hemioterapiju u Vranju, njenim počecima, radu i razvoju govorio je načelnik dr Kosta Zdravković, a onda su usledila i ostala predavanja. U dva dana simpozijuma teme su novine u lečenju onkoloških pacijenata, a učešće je uzelo blizu 250 stručnjaka iz ove oblasti medicine.


#   Vranje   onkologija   Slobodan Milenković   Srpsko lekarsko društvo   simpozijum
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima