Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буџет за наредну годину увећан за 5,34 одсто - предвиђена реализација капиталних инвестиција у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.12.2020. Јужна Србија Инфо

На данашњој седници Градског већа, усвојен је Предлог буџета за 2021.годину. У односу на текућу. буџет Ниша је повећан јза 5,34 одсто и износи 11 милијарди 796 милиона динара. Новина је, да је буџетом предвиђена и реализација капиталних пројеката

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Капитални пројекти су оно што разликује 2020. и 2021 .годину, када се ради о расходима.

‘"Предлогом новог буџета, КЛЕРП-у су додати пројекти који су последњим ребалансом пребачени за наредну годину. Издвајање за аква парк је новина у пројектима. Предвиђено је издвајање 496 милиона динара за изградњу прве фазе аква парка на "Лозном калему" поред Нишке Бање и 100 милиона динара за завршетак радова на храму Светог Василија Острошког.Такође је планирано 316 милиона динара за изградњу инфраструктуре на локацији у насељу "Ардиа" где ће бити грађени станови за припаднике снага безбедности", нагласила је Данијела Спасовић, секретар Секретаријата за финансије. 
                       
Спасојевић је истакла да ће одредјени расходи града за наредну годину бити смањени и то за оне позиције за које су надлежни секретаријати доставили захтеве за смањење. 
                      
Како је рекла Спасојевић ове године је, због пандемије корона вируса, изостала јавна расправа о предлогу буџета за наредну годину, али су градјани имали прилику да своје предлоге о појединим буџетским ставкама доставе граду, градским општинама и Канцеларији за локални економски развој и пројекте 
                     
Грађани су, највише предлога имали за изградњу водоводне и канализационе мреже и за ту намену ће наредне године из буџета града бити издвојено 250 милиона динара. 
                         
Она је истакла да ће нишким градским општинама наредне године бити одобрен трансфер из градске касе од 236 милиона динара, што је исти износ као ове године.
                           

 

Коментара: 0


#   Ниш   Градско веће   буџет   Лозни калем   Капитални пројекти   Храм Василија Острошког
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима