Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Budžet za narednu godinu uvećan za 5,34 odsto - predviđena realizacija kapitalnih investicija u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 11.12.2020. Južna Srbija Info

Na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojen je Predlog budžeta za 2021.godinu. U odnosu na tekuću. budžet Niša je povećan jza 5,34 odsto i iznosi 11 milijardi 796 miliona dinara. Novina je, da je budžetom predviđena i realizacija kapitalnih projekata

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Kapitalni projekti su ono što razlikuje 2020. i 2021 .godinu, kada se radi o rashodima.

‘"Predlogom novog budžeta, KLERP-u su dodati projekti koji su poslednjim rebalansom prebačeni za narednu godinu. Izdvajanje za akva park je novina u projektima. Predviđeno je izdvajanje 496 miliona dinara za izgradnju prve faze akva parka na "Loznom kalemu" pored Niške Banje i 100 miliona dinara za završetak radova na hramu Svetog Vasilija Ostroškog.Takođe je planirano 316 miliona dinara za izgradnju infrastrukture na lokaciji u naselju "Ardia" gde će biti građeni stanovi za pripadnike snaga bezbednosti", naglasila je Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansije. 
                       
Spasojević je istakla da će odredjeni rashodi grada za narednu godinu biti smanjeni i to za one pozicije za koje su nadležni sekretarijati dostavili zahteve za smanjenje. 
                      
Kako je rekla Spasojević ove godine je, zbog pandemije korona virusa, izostala javna rasprava o predlogu budžeta za narednu godinu, ali su gradjani imali priliku da svoje predloge o pojedinim budžetskim stavkama dostave gradu, gradskim opštinama i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte 
                     
Građani su, najviše predloga imali za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i za tu namenu će naredne godine iz budžeta grada biti izdvojeno 250 miliona dinara. 
                         
Ona je istakla da će niškim gradskim opštinama naredne godine biti odobren transfer iz gradske kase od 236 miliona dinara, što je isti iznos kao ove godine.
                           

 

Komentara: 0


#   Niš   Gradsko veće   budžet   Lozni kalem   Kapitalni projekti   Hram Vasilija Ostroškog
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima