Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деоница ауто-пута Ниш - Димитровград има пукотине, а није ни отворена

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2019. Н1

Још није ни отворена, а на деоници ауто-пута Ниш - Димитровград појавиле су се пукотине. Део између Просека и Банцарева, који је према ономе што пише на табли, требало да буде пуштен у саобраћај пре две године, радиће се поново.

н1
н1

У Коридорима Србије тврде да државу поправка ништа не кошта, као и да санирање штете неће померити отварање комплетног ауто-пута, чији се датум више и не помиње.

На лицу места - машине које руше асфалт и конструкцију на насипу, који је, на десетак метара висине, грађен само за потребе источног крака коридора кроз Србију.

Нешто што је изграђено пре само коју годину, а треба да служи десетинама генерација, руши се због пукотина, које су, како се наводи, уочене прошле године.

На лицу места кажу да немају овлашћења да говоре. Незванично - да ће се узрок пукотина знати када се открије слој по слој.

Из Јавног предузећа Коридори Србије - саопштење. У њему се, без навођења рока за пуштање у саобраћај, прецизира да ова реприза градње код Ниша неће одложити отварање аутопута.

Док буде окончана изградња на другим локацијама и опремање оближњег тунела, тврде - ово ће већ бити готово јер се обе траке поново раде на само 150 метара коловоза.

Ово није први накнадни проблем који се током изградње коридора кроз јужну Србију догодио, па су у поједини стручњаци сумњичави у сам квалитет градње.

Ново - старо градилиште, где грчка фирма Терна сада ради по рекламацији, недоступно је за јавност. Ту је и чувар који ревносно обавља посао.

Барикада и на њој исписано "Стоп". То значи да заиста нико, без одобрења Коридора Србије, не може да уђе на градилиште где се пут поправља. А испред је табла, која стоји још од почетка радова, на којој пише да је крајњи рок за завршетак - 2016. година. Нови рок се још не зна.

Милан Стојановић, Н1 Србија

Коментара: 0


#   Ниш   Димитровград   ауто-пут   коридор 10   просек   Милан Стојановић   Коридори Србије   Банцарево
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима