Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deonica auto-puta Niš - Dimitrovgrad ima pukotine, a nije ni otvorena

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2019. N1

Još nije ni otvorena, a na deonici auto-puta Niš - Dimitrovgrad pojavile su se pukotine. Deo između Proseka i Bancareva, koji je prema onome što piše na tabli, trebalo da bude pušten u saobraćaj pre dve godine, radiće se ponovo.

n1
n1

U Koridorima Srbije tvrde da državu popravka ništa ne košta, kao i da saniranje štete neće pomeriti otvaranje kompletnog auto-puta, čiji se datum više i ne pominje.

Na licu mesta - mašine koje ruše asfalt i konstrukciju na nasipu, koji je, na desetak metara visine, građen samo za potrebe istočnog kraka koridora kroz Srbiju.

Nešto što je izgrađeno pre samo koju godinu, a treba da služi desetinama generacija, ruši se zbog pukotina, koje su, kako se navodi, uočene prošle godine.

Na licu mesta kažu da nemaju ovlašćenja da govore. Nezvanično - da će se uzrok pukotina znati kada se otkrije sloj po sloj.

Iz Javnog preduzeća Koridori Srbije - saopštenje. U njemu se, bez navođenja roka za puštanje u saobraćaj, precizira da ova repriza gradnje kod Niša neće odložiti otvaranje autoputa.

Dok bude okončana izgradnja na drugim lokacijama i opremanje obližnjeg tunela, tvrde - ovo će već biti gotovo jer se obe trake ponovo rade na samo 150 metara kolovoza.

Ovo nije prvi naknadni problem koji se tokom izgradnje koridora kroz južnu Srbiju dogodio, pa su u pojedini stručnjaci sumnjičavi u sam kvalitet gradnje.

Novo - staro gradilište, gde grčka firma Terna sada radi po reklamaciji, nedostupno je za javnost. Tu je i čuvar koji revnosno obavlja posao.

Barikada i na njoj ispisano "Stop". To znači da zaista niko, bez odobrenja Koridora Srbije, ne može da uđe na gradilište gde se put popravlja. A ispred je tabla, koja stoji još od početka radova, na kojoj piše da je krajnji rok za završetak - 2016. godina. Novi rok se još ne zna.

Milan Stojanović, N1 Srbija

Komentara: 0


#   Niš   Dimitrovgrad   auto-put   koridor 10   prosek   Milan Stojanović   Koridori Srbije   Bancarevo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima