Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фебруар нам доноси поскупљење цене електричне енергије - одобрено повећање 3.4%

rssBookmark and Share

17.12.2020.

На захтев енергетског субјекта ЈП ЕПС Београд, Савет Агенције за енергетику је на седници одржаној 17.12.2020. године дао сагласност на одлуку о цени електричне енергије за гарантовано снабдевање.

Фебруар нам доноси поскупљење цене електричне енергије - одобрено повећање 3.4%

Просечна цена електричне енергије за купце који имају право на гарантовано снабдевање по регулисаним ценама (домаћинства и мали купци), утврђена на основу максимално одобреног прихода износи, без пореза и такси, 7,867 дин/kWh и већа је у односу на постојећу просечну цену за 3,4%.

Нова цена за гарантовано снабдевање примењиваће се почев од 1. фебруара 2021. године.

У саопштењу се не помиње разлог повећања цене, али смо већ навикли да до такве корекције долази периодично, вероватно по инерцији из периода инфлације, по неписаном правилу скоро сваке године.

Како тврде из Агенције, након ове корекције, прве од новембра 2019. године, цена електричне енергије у Србији и даље је значајно нижа од цена у земљама региона и Европе.

Коментара: 1


#   ЕПС   поскупљење   електрична енергија
@EPSsnabdevanje @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Alejandro Del Hierro, 17.12.2020.:
    Бугарима на рачуне за струју одлази 306 евра годишње или 25,50 евра месечно. То су најнижи рачуни за електричну енергију у ЕУ, показало је истраживање које је сајт SaveOnEnergy спровео на основу података Евростата, преноси 3e-news.net.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима