Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Februar nam donosi poskupljenje cene električne energije - odobreno povećanje 3.4%

rssBookmark and Share

17.12.2020.

Na zahtev energetskog subjekta JP EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na sednici održanoj 17.12.2020. godine dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje.

Februar nam donosi poskupljenje cene električne energije - odobreno povećanje 3.4%

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4%.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. februara 2021. godine.

U saopštenju se ne pominje razlog povećanja cene, ali smo već navikli da do takve korekcije dolazi periodično, verovatno po inerciji iz perioda inflacije, po nepisanom pravilu skoro svake godine.

Kako tvrde iz Agencije, nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje je značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope.

Komentara: 1


#   EPS   poskupljenje   električna energija
@EPSsnabdevanje @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Alejandro Del Hierro, 17.12.2020.:
    Bugarima na račune za struju odlazi 306 evra godišnje ili 25,50 evra mesečno. To su najniži računi za električnu energiju u EU, pokazalo je istraživanje koje je sajt SaveOnEnergy sproveo na osnovu podataka Evrostata, prenosi 3e-news.net.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima