Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без роминга од 1. јула на Западном Балкану

Bookmark and Share

02.05.2021. РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА

Накнада за роминг у земаљама региона потпуно ће нестати од 1. јула, што ће грађанима ових земаља, али и пословним субјектима значити и више новца у буџету, оцењује за Радио Слободна Европа (РСЕ) генерална секретарка Већа за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу, извештава РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА, преноси РТС.

Илустрација
Илустрација

"Грађани ће имати мало више новца у џепу, онога који би био потрошен ако би плаћали те рачуне у регији због тарифа узрокованих ромингом. Као друго, мислим да је важно нагласити да се није само повећао број људи који користе интернет, већ смо током пандемије схватили да се повећала количина времена коју људи проводе на интернету, што, такође, даје одређену тежину. Приметили смо да млади у региону сматрају олакшице у ромингу једнако корисним као слободу кретања, и сматрам да ће и за ову таргет групу ово бити одлична порука", каже за Радио Слободна Европа генерална секретарка Већа за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу.

Она је оценила и да је одлично што су лидери у региону прихватили у новембру план о заједничком регионалном тржишту.

"Тржиште које ће имати заједничку политику у области иновације, индустријализације, чак и помоћи туризму и тако даље. Оно што мислим да ће бити најважније је да ће се, од сада не само фокусирати на то да се достави оно што треба. Очекујемо да се прве ствари које ће бити на том пољу представе на Берлинском самиту, што ће се десити до јула, нарочито оне које се тичу слободе кретања у регији са личним картама", рекла је Брегу.


#   мобилни   телефон   Западни Балкан   роминг
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима