Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отпис и репрограм дуга за комуналије за групу радника АХА Мура Први мај

rssBookmark and Share

Пирот 10.09.2015. ТВ Пирот, ЈугМедиа, Јужна Србија Инфо

Групи од око 80 бивших радника “АХА Муре Први мај“ у Пироту која је у стечају, биће отписан део дуговања за услуге “Водовода“ и “Комуналца“ и биће им омогућен и репрограм дуга “Топлани“ за грејање на 12 рата

Отпис и репрограм дуга за комуналије за групу радника АХА Мура Први мај

Ово је договорено је на састанку са председником општине Пирот Владаном Васићем коме су, поред представника радника, присуствовали и директори јавних предузећа “Водовод“, “Комуналац“ и “Топлана“, чији је оснивач локална самоуправа.

Председник Иницијативног одбора радника “АХА Мура Први мај“ у стечају, Новица Андрејев, рекао је за ТВ Пирот да је ово конкретна помоћ за групу радника који су посебно угрожени јер као и остали не раде годину дана и не примају плату.

‘’Овај захтев поднели смо у јуну и сада смо наишли на разумевање локалне самоуправе и ових јавних предузећа и на састанку постигли конкретан договор.’’,рекао је Андрејев,

Он је навео да ће “Топлани“ за петоро радника бити омогућен репрограм дуга за грејање на 12 рата.

‘’ЈП “Водовод и канализација“ ће за 33, а “Комуналац“ за 35 најугроженијих радника отписати дуговања закључно са 31. децембром прошле године а за ову годину биће им омогућен репрограм дуга. Овај списак радника је предат надлежним службама у овим јавним предузећима и очекујемо да се то што пре реализује’’, казао је Новица Андрејев.

Према његовим речима, иако ово није велики број радника којима се помаже на овакав начин, свака помоћ бившим радницима фабрике је добродошла.

"У односу на 1.300 радника колико је радило, ово није велики број радника, али је свако имао могућност да преда тај захтев. Иницијативни одбор је све то координирао и предао општини. Знамо да смо у тешкој ситуацији и да нам свака помоћ значи.Волели би да се и држава огласи и понуди помоћ око ослобађања плаћања рачуна за поједина државна јавна предузећа", рекао је Андрејев.

Андрејев додаје да рачуни стално стижу а они не могу да их плате јер су остали без радних места и редовне зараде И да ооједини радници добијају и тужбе за неплаћене рачуне.

"Директори ових јавних предузећа су на састанку показали разумевање за наше проблеме. Знају да нама треба много више него што је ова помоћ. Остали смо остали без радних места и без будућности јер је фирма отишла у стечај.Нама би више значило да дође озбиљан купац и упосли преко 1.000 радника него било шта друго", казао је Андрејев.

 

Коментара: 0


#   Пирот   комуналије   јавна предузећа   стечај   Владан Васић   АХА Мура   локална самоуправа   Новица Андрејев   Први мај   ТВ Пирот
@kzpvladanvasic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима