Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otpis i reprogram duga za komunalije za grupu radnika AHA Mura Prvi maj

rssBookmark and Share

Pirot 10.09.2015. TV Pirot, JugMedia, Južna Srbija Info

Grupi od oko 80 bivših radnika “AHA Mure Prvi maj“ u Pirotu koja je u stečaju, biće otpisan deo dugovanja za usluge “Vodovoda“ i “Komunalca“ i biće im omogućen i reprogram duga “Toplani“ za grejanje na 12 rata

Otpis i reprogram duga za komunalije za grupu radnika AHA Mura Prvi maj

Ovo je dogovoreno je na sastanku sa predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem kome su, pored predstavnika radnika, prisustvovali i direktori javnih preduzeća “Vodovod“, “Komunalac“ i “Toplana“, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Predsednik Inicijativnog odbora radnika “AHA Mura Prvi maj“ u stečaju, Novica Andrejev, rekao je za TV Pirot da je ovo konkretna pomoć za grupu radnika koji su posebno ugroženi jer kao i ostali ne rade godinu dana i ne primaju platu.

‘’Ovaj zahtev podneli smo u junu i sada smo naišli na razumevanje lokalne samouprave i ovih javnih preduzeća i na sastanku postigli konkretan dogovor.’’,rekao je Andrejev,

On je naveo da će “Toplani“ za petoro radnika biti omogućen reprogram duga za grejanje na 12 rata.

‘’JP “Vodovod i kanalizacija“ će za 33, a “Komunalac“ za 35 najugroženijih radnika otpisati dugovanja zaključno sa 31. decembrom prošle godine a za ovu godinu biće im omogućen reprogram duga. Ovaj spisak radnika je predat nadležnim službama u ovim javnim preduzećima i očekujemo da se to što pre realizuje’’, kazao je Novica Andrejev.

Prema njegovim rečima, iako ovo nije veliki broj radnika kojima se pomaže na ovakav način, svaka pomoć bivšim radnicima fabrike je dobrodošla.

"U odnosu na 1.300 radnika koliko je radilo, ovo nije veliki broj radnika, ali je svako imao mogućnost da preda taj zahtev. Inicijativni odbor je sve to koordinirao i predao opštini. Znamo da smo u teškoj situaciji i da nam svaka pomoć znači.Voleli bi da se i država oglasi i ponudi pomoć oko oslobađanja plaćanja računa za pojedina državna javna preduzeća", rekao je Andrejev.

Andrejev dodaje da računi stalno stižu a oni ne mogu da ih plate jer su ostali bez radnih mesta i redovne zarade I da oojedini radnici dobijaju i tužbe za neplaćene račune.

"Direktori ovih javnih preduzeća su na sastanku pokazali razumevanje za naše probleme. Znaju da nama treba mnogo više nego što je ova pomoć. Ostali smo ostali bez radnih mesta i bez budućnosti jer je firma otišla u stečaj.Nama bi više značilo da dođe ozbiljan kupac i uposli preko 1.000 radnika nego bilo šta drugo", kazao je Andrejev.

 

Komentara: 0


#   Pirot   komunalije   javna preduzeća   stečaj   Vladan Vasić   AHA Mura   lokalna samouprava   Novica Andrejev   Prvi maj   TV Pirot
@kzpvladanvasic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima