Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Очекује се добар род у "Топличким виноградима"

rssBookmark and Share

Прокупље 06.08.2018. Јужна Србија Инфо

Кишовито време током јула није нанало штете грожђу у „Топличким виноградима“ д.о.о у Гојиновцу код Прокупља које се простире на површини од 50 хектара.

Очекује се добар род у "Топличким виноградима"

Менаџер фирме Драган Ковачевић, информисао је заменика председника општине Прокупље Мирољуба Пауновића о тренутној ситуацији у виноградима и истакао да су они уложили додатне напоре како би се заштитио овогодишњи род.

-Како нове технологије и сазнања, као и правовремена заштита могу да сачувају род, најбоље се може видети у овим виноградима. И поред лоших временских прилика, додатним радом и напорима свих запослених у „Топличким виноградима“ очекује се да ће род грожђа и његов квалитет бити знатно бољи него прошле године, изјавио је Пауновић и додао  да је импресиониран оним што је видео у виноградима.

-Због временских прилика морали смо додатно да обавимо заштиту како би сачували овогодишњи род и квалитет грожђа. Буде ли време током августа без већих падавина и са много сунчаних дана очекујем да род буде један од најбољих у досадашњој деветогодишњој берби, изјавио је Ковачевић и додао да ће се берба обавити на површини од 35 хектара.

Према његовим речима очекује се да овогодишњи род буде већи од 260 тона и да се произведе више од 200.000 боца различите врсте квалитетног вина.

Берба раних сорти грожђа требала би да почне крајем августа или првих дана септембра.


#   Прокупље   вино   Топлички виногради   грожђе   Драган Ковачевић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима